Lai gan izbrauciena mērķis bija dabas baudīšana, pirms tam beidzot arī es tiku pie iespējas iepazīt tuvāk pilsētu, kura šī ceļojuma laikā ir 19. lielākā pilsēta pasaulē ar astoņiem miljoniem iedzīvotāju, kā arī viena no TOP 10 dārgākajām pilsētām pasaulē. Protams arī viena no iecienītākajām miljardieru pilsētām. Jā, Londona ierindojas 4. vietā pasaulē pēc tajā dzīvojošo miljardieru skaita. Kāpēc gan lai tā nebūtu, ja tā ir viens no biznesa centriem Eiropā?

Tomēr mans ceļš neveda iepazīt Londonas biznesa vidi, bet gan aplūkot to no standarta tūrista skatu punkta. Kā jau var nojaust, pirmais posms bija izslavētais panorāmas rats “London Eye”, no kura paveras burvīgs skats uz Londonu. Iepazīstoties ar biļetes cenu, Londonas panorāmas ratā sāc pamazām nojaust, cik tad īsti dārga ir Londona…

Pēc ilgā un lēnā brauciena “London Eye” bija laiks aplūkot pilsētu arī no standarta skatu punkta, kurš mudžēt mudžēja no cilvēku pūļiem. Nedaudz atgādināja Stambulas naktis, kad iedzīvotāju ielās ir tik pat daudz cik dienas laikā.

Londonu mēs apmeklējām “Brexit” karstumā – tieši referenduma dienā, tāpēc ielās bija arī daudz žurnālistu un reportieru, kas vēlējās zināt arī mūsu viedokli par situāciju valstī.

Šeit jau standarta skats uz Londonas metro, kas vietām stiepās diez gan dziļi zemē.

Tā kā Londonā pusdienlaikā liela daļa cilvēku, tajā skaitā arī uzvalkos tērpušies, pusdieno turpat uz ielas, vai kādā nostākā baznīcas parkā, kādēļ, lai šo laiku neizmantotu kā papildus miega pauzi pirms atkal ķerties klāt lielajām papīra kaudzēm un dotos uz savu ofisu pie milzīgas stiklotas sienas, kas noraugās uz steidzīgo Londonas dzīvi?

Tā kā arhitektūra mani vienmēr ir aizrāvusi, tad nespēju noturēties un neapmeklēt Londonas augstceltņu rajonu. Tajā skaitā arī slaveno augstceltni, kurai komunikācijas atrodas ēkas ārpusē. Plašāk ar šo ēku iesaku iepazīties -> https://en.wikipedia.org/wiki/Lloyd’s_building . Izrādot interesi par dažādu ēku arhitektūru, fotografējot tās no visām pusēm, iemanījos nokļūt apsargu redzes lokā, kuri pieklājīgā britu manierē lūdza man doties tālāk savās tūrista gaitās.

Kā gan, apmeklējot Londonu, var neapskatīt arī vienu no slavenākajiem tiltiem “Tower bridge”, kurš savu atklāšanu piedzīvoja 1894. gadā un sasniedz 244 metru garumu.

Kas gan būtu domājis, ka Londonā ir ideāls hipsterīgs tirgus “Camden Town”. Tā vien salikās, ja nezini, ko kādam uzdāvināt, tad noteikti šeit to atradīsi. Te bija iespējams iegādāties ļoti radošas un interesantas lietas. Noteikti katram, kas dodas uz Londonu ieteiktu apmeklēt šo tirgu, jo noteikti spēsiet atrast kādu suvenīru, ko paņemt līdzi uz mājām! Manas ceļabiedrenes piesaistīja interesantas rotaslietas, kas izrādījās mūsu pašu kaimiņzemes Lietuvas meistara darbs.

Otrā diena Apvienotajā Karalistē izvērtās par vairāku stundu braucienu uz lielāko Nacionālo parku “Lake District”, kas ir ezeru pilns – lieliska vieta, kur tika sagaidīti vasaras saulgrieži.

Un tā pienāca trešā diena, kurā sākām apmeklēt Latvijai neierastākas ainavas – kalni, saule un fotoaparāts pie labās rokas – ar to pietiek, lai izbaudītu ceļošanas prieku. Devāmies uz vienu no apmeklētākajiem kalniem Cumbria apgabalā – Cat Bells. Lai gan tas nav tik augsts (451 m), tomēr skats, kas no tā virsotnes paveras uz apkārtni, ir vienreizējs. Kāpiens augšup arī nav sarežģīts un ilgs, tad nu nav brīnums, kāpēc šī vieta ir populāra tik daudziem tūristiem.

Pēc ainavu baudīšanas bija arī jāuzņem enerģija britu stilā, tāpēc gidi mūs aizveda uz kādu jauku vietu – “The 2 Sisters Cafe” https://www.plumgarths.co.uk/the-2-sisters-cafe/. Tur mēs baudījām angļu 19. gadsimta tradīciju “Afternoon Tea”, kas nav tikai tējas dzeršana, bet gan neliela maltīte pirms vakariņām. Par nelielu to gan būtu grūti nosaukt, jo apēst visu nebija nemaz tik viegli.

Turpinot baudīt dabu, izstaigājām apmēram 3 km garo taku ap Tarn Hows ezeru, piestājot pie kaskādēm pilnā Tom Gill ūdenskrituma.

Un tā vien liekas, ka cilvēku izdomai nav robežu un atliek tik vienam trakajam ar savu ideju sākt, lai visi pārējie piebiedrotos! Rezultāts ir aplūkojams zemāk. Koks, kurā ir saspiesta čupa dažādu valstu monētu.

Nākamajā dienā izstaigājām vēl vienu ainavisku dabas taku, kuras lielākā vērtība ir Aira Force ūdenskritums.

Piektā diena bija paredzēta atvadām no skaistās lokācijas, lieliskā namiņa nekurienes vidū un lēnam mājupceļam.

Ceļojums bija bez aizķeršanās līdz brīdim, kad bija jālido atpakaļ uz Latviju, jo piespiedu kārtā nācās uzkavēties vēl papildus divas dienas, un šeit pārnestā nozīmē var pateikties nevienam citam kā Wizzair! Par “lielisko” attieksmi, kas turpmāk liek aizdomāties pirms atkal iegādāties aviobiļetes no www.wizzair.com. Uz vietas oficiāls iemesls, kādēļ reiss tika atcelts, tā arī neizskanēja. Bet, cik nopratām, tas bija satrakojies un iereibis pasažieris citā Wizzair reisā ceļā uz Rīgu, kura dēļ lidmašīna bija spiesta nolaisties Polijā. Šai lidmašīnai bija jānolaižas Rīgā, jāpaņem pasažieri un jādodas uz UK, un pēc tam arī jānogādā mūs uz Rīgu, taču ārkārtas nolaišanās dēļ reiss tika atcelts.

Par laimi mums izdevās iegūt biļetes uz reisu, kas lidoja pēc divām dienām. Tomēr lielākai daļai bija jālido ar reisiem, kas ir pēc vairākām dienām.

Tiem, kuri vēlas uzzināt ko un kādos gadījumos pasažierim ir tiesības pieprasīt no aviokompānijas, var izlasīt šo rakstu -> https://sapnumedniece.lv/ka-no-aviokompanijas-dabut-kompensaciju

Bet nu nenoslēgsim visu ar pesimistisku noti, dabas pilnais ceļojums taču izdevās!