Jau vairākus gadus biju apsvēris domu dzimšanas dienu pavadīt ārpus ierastā, jeb doties uz kādu citu valsti, kur mierīgi un nesteidzīgi to nosvinēt. Ņemot vērā šī brīža situāciju ar klejojošo vīrusu un tā mutācijām, nekur tālāk par Eiropu nebija vēlēšanās doties, tad kādēļ gan ne uz Londonu. Pilsētu, kura ir aizrāvusi ar savu arhitektūru, kultūru un interesanto pieeju dzīvei. Lieta darīta, biļete kabatā un dzimšanas dienā ierodos Stanstedas lidostā. Iepriekš iegādātā biļete uz ātrvilcienu ļauj lieki netērējot laiku doties uz turpat blakus esošo peronu, lai nepilnas stunda laikā ierastos gala mērķī.

Tā kā līdz saulrietam nieka dažas stundas, nav ko lieki kavēties un jādodas uz primāro apskates objektu “London sky garden”, būtībā milzīgu siltumnīcu uz ēkas jumta. Pieminēšu, ka šo vietu var apmeklēt bez maksas, galvenais laicīgi pieteikt sev vēlamo laiku, jo biļetes pat šajā laikā tika izķertas diez gan ātri. Skats no ēkas augšas ir lielisks un pat pēc “London eye” apmeklējuma tas neliks vilties. Šeit darbojas arī neliela kafejnīca, bet, ja līdzi paņemtas savas uzkodas, tad arī nav problēmu, jo apkārt ir vairāki apmeklētājiem brīvi pieejami galdiņi. Vieta, kur noteikti atgriezīšos.

Lai arī vairākas reizes ir būts Londonā, ne reizi nav apskatīta Bekingemas pils, kā nekā vieta, kur pati karaliene dzīvo. Ceļš ar metro prasa tikai pāris pieturas un pēc neilga laika esam klāt. Ieteikums – biļeti pirkt ar savu karti pie turniketa uz metro, pat Latvijas bankas kartei komisijas maksas ir niecīgas, kas būs daudz izdevīgāk nekā to pirkt biļešu automātos pie metro ieejas. Atliek tik nopīkstināt, ieejot metro teritorijā un izejot, lai dažas sekundes vēlāk saņemtu paziņojumu par bankas izrakstu zem diviem eiro.

Bekingemas pils kā pils – no tāluma neko baigi neredzēsi un iekšā jau arī netiksi.. Atliek tik apkārt pastaigāt un nedaudz pabildēt, lai pēc tam dotos tālāk.

Turpat blakus ir vairāki parki, kur skraida entās vāveres. Atliek izstiept roku un tās jau pie tevis klāt ar cerību paņemt kādu riekstu, ko esi sagādājis.

Tumsa iestājas pārāk ātri un laiks doties apskatīt jau Ziemassvētkiem izrotātās ieliņas. Kā interesantākā un viskrāšņāk izrotātā ir palikusi atmiņā Carnaby iela ar milzīgajiem taureņiem un košām gaismu virtenēm un kūsājošo vakara dzīvi visas ielas garumā.

Tā kā Londonu pametam netālu no slavenās platformas 9 ¾, tad skaidrs, ko gan jādara tālāk. Harija Potera faniem šeit patiks, jo varēs ne tikai nobildēties, bet turpat blakus iepirkties faniem paredzētajā veikalā. Interesanti sanāca, ka šajā dienā visiem apmeklētājiem dalīja nelielus Lego komplektiņus saistībā ar 20.gadu jubileju no pirmās Harijas filmas izlaišanas. Re, kā veicas 🙂

Haringvortas dzelzceļa viadukts, kas šķērso upi starp Haringvortu un Sietonu. 1166 metrus garš un 12 metru augsts laidums ar 82 arkām ieņem pirmo vietu kā garākais mūra viadukts Apvienotajā Karalistē. Šī reģiona apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja izbraukt ar tvaika vilcienu pār dzelzceļa viaduktu. Protams, laika zobs no tā uzcelšanas brīža tālajā 1878. gadā ir darījis savu, bet, pateicoties atjaunošanas darbiem, tilts ir spējis izdzīvot un turpināt priecēt viesus. Plašāk par viaduktu lasi šeit -> https://www.harringworth.org/history/the-railway-viaduct/  

Zīmes galvenā būtība – Neizlaidiet vistas!

Īsumā – viens liels briežu dārzs, kas ļoti patīk dabas fotogrāfiem. Ne velti šajā vietā redzēju vairākus fotogrāfus ar lielajiem Zoom objektīviem, kas vairāk paredzēti dzīvnieku vai sporta fotografēšanai nekā ikdienas foto procesam.

Brangade Parks tika izveidots 1931.gadā un tā lielums ir aptuveni 526 hektāri. Šeit par parku rūpējas vesela komanda, kuras viens no uzdevumiem ir rūpēties par parka galvenajiem iemītniekiem staltbriežu un dambriežu ganāmpulkiem, kuri tik ļoti pieraduši pie cilvēku klātbūtnes, ka tos iespējams redzēt, paskrienam garām pat dažu metru attālumā. Plašāk par šo vietu var lasīt -> https://www.bradgatepark.org/

Pavisam netālu atrodas arī “National Space Centre”, kurā var ne tikai iepazīt visuma tāles, bet arī apskatīt 42 metru garu raķeti, sešas interaktīvas galerijas un pasaules atzītu un apbalvotu īsfilmu planetārijā, kurā interaktīvā un interesantā veidā pastāstīs par visumu, tas liks elpai aizrauties! Sajūta kaesi daļa no īsfilmas un pat bez 3D brillēm. Lieliska pieredze, ne velti ieguvusi tik daudz apbalvojumu. Plašāk – https://spacecentre.co.uk/

Pēdējā diena pirms izlidošanas un ātra apskates tūre Kembridžā, pilsētā, kurā mācās un attīstās nākamie augsta ranga politikas veidotāji. Iesaku izmēģināt arī laivu tūri, jo no vietējiem būs iespēja uzzināt par pilsētas vēsturi, arhitektūru, tiltiem un daudz ko par šīs pilsētas nozīmīgajiem objektiem.