Jau vismaz piecus gadus tika plānots ceļojums uz Kolku (protams, iepazīstot arī citas pa ceļam esošas apskates vietas). Diemžēl vienmēr braucienam atvēlētā nedēļas nogale nelutināja ar laiku, taču šoreiz nolēmām būt gataviem solītajam lietum un vienalga braukt. Jo nav taču nepiemērotu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs. Tāpēc siltie džemperi, kā arī ūdens un vēja necaurlaidīgas jakas un apavi bija šī brauciena neatņemama sastāvdaļa.

Pluss izbraucienam ar personīgo mašīnu – var piestāt kur un kad vēlies, nevis tikai tam paredzētajā vietā. Šādā veidā atklājām skaistu laipu, kas ved uz jūru netālu no Ragaciema. Lai gan lietus jau bija uzķēris, tomēr tas bija sīkums. Savukārt vējš gan bija nerimstošs visu Kolkas ceļojuma laiku.

Neliels video ieskats

Pirmais lielākais pieturpunkts bija taka pie Engures ezera, kas veda līdz putnu vērošanas tornim, kura pakājē bija savvaļas zirgu un govju ganības. Šāda veida taka atgādināja ārzemes un nemaz nesaistījās ar Latvijas standarta ainavu, dzīvnieki (precīzāk zirgi) nāca klāt, izbaudīja, ja viņus paglaudīja, piedalījās selfiju tapšanā, kā arī centās nočiept no manis gopro kameru 😀 Lai gan solītais lietus pa laikam uzpilēja, tomēr masīvākas lietusgāzes par laimi gāja mums garām, tādā veidā iepriecinot ar krāšņām varavīksnēm.

Vienīgais mīnuss, kas bojāja skaistās ainavas, bija priekšvēlēšanu kampaņu plakāti uz katras brīvās pļavas, lai gan šādā reklāmas jomā mēs krietni atpaliekam no Polijas ierastajām reklāmu pārpildītajām ceļmalām, kur pat privātmāju pagalmos slejas milzīgi plakātu stendi.

Mazi celiņi, neskaitāmi mazāki un lielāki ciematiņi, un protams neskaitāmas zivju bodītes ceļa malās, tāda ir Rīgas jūras līča piekraste pa ceļam uz Kolku.

Tuvojoties Kolkai likās, ka vējš tikai pieņemas spēkā, tāpēc ieteikums nepieredzējušajiem drona lidinātājiem (Kā man) – esiet ļoti piesardzīgi, lidinoties vējainā laikā pie jūras, jo nevienam neiesaku piedzīvot to stresu, kad redzi kā pazūd savienojums, izlec baterijas izlādes brīdinājuma signāls un attālums no tevis līdz dronam strauji palielinās! Patīkami tas nav, bet bilžu vērts…

Beidzot ilgi gaidītais galamērķis tika sasniegts! Vējš droši vien šādā vietā ir ierasta lieta, un tas piešķir savu odziņu, kad ir iespēja redzēt, kā satiekas Rīgas jūras līča un Baltijas jūras ūdeņi, saskrienoties viļņiem no abām pusēm. Par spīti vējam un solītajam lietum, Kolkasrags bija diez gan apmeklēts, ne tikai ar latviešiem, bet arī ar igauņiem, lietuviešiem un arī somiem.  Jo kāpēc gan neizmantots brīvdienas pastaigām pie dabas.

Nu jau strauji tuvojās vakars, taču pirms ierašanās Ventspilī bija paredzēts vēl viens sen noskatīts apskates objekts – Mazirbes zvejnieku laivu kapsēta. Ierodoties tur pārņem sajūta, ka tiešām esi nonācis kapsētā, klusums un milzīgu laivu paliekas.. Staigājot apkārt un meklējot, kur tad tās visas laivas ir, līdz saprati, ka daudzas jau pie sevis paņēmusi zeme un par to kādreizēju esamību liecina tikai sūnu ieskautie laivu karkasi, kuriem caurauguši koki parāda, cik sen laivas šeit tika atvilktas. Saulriets pie jūras un dodamies tālāk.

Ventspilī sagaida mājīga viesnīca Raibie logi. Pēc administratores ieteikuma ir skaidrs uz kurieni jādodas vakariņās. “Jūras brīze”, kurā ir jāpasūta pusporcijas, jo pat tās nav mazas, īpaši, ja drīz plānots doties gulēt. Tomēr pirms tas jādodas apskatīt kuģa strūklaka pie topošās Ventspils mūzikas skolas.

Rīts Raibajos logos priecē ar gardām pankūkām, pēc kurām bija laiks doties ārā un izbaudīt spēcīgāku vēju kā iepriekšējā dienā. Taču tieši tas padarīja šo dienu neatkārtojamu, ļaujot izbaudīt laušanos cauri smilšu vētrai un skriešanu cauri viļņiem, pastaigājoties pa Ventspils molu. Tas ir noteikti ir daudz interesantāk nē kā to apmeklēt parastā bez vēja piepildītā dienā.

Pēc neskaitāmju govju bildēšanas sazinājos ar lieliskajiem Ventspils gidiem, kuri piedāvāja savus pakalpojumus pēc tam, kad iesaistījās manā avantūrā un piekrita, ka sabildēšu viņiem kāzas ar mobilo telefonu  Links uz šo vienreizējo eksperimentu pavisam drīz.
Pastaigas, sarunas, Lemberga hūte, apbrīns par lielisku vidi ģimenēm, izēšanās un kāzu foto skatīšanās līdz pašam vakaram. Lielisks ceļojuma noslēgums!