Nav nekāds noslēpums, ka Zvārtes iezis ir viens no populārākajiem un skaistākiem Devona smilšakmens atsegumiem, kas atrodas Amatas upes krastā, tas stiepjas 19 metru augstumā un vairāku desmitu metru platumā. Tādēļ bija laiks doties un šo iezi aplūkot arī savām acīm, bet periodā, kad Zvārtes iezi apmeklē daudz mazāk tūristu nekā parasti. Protams, daudzi to apmeklē vasarā, kad ārā ir silti un patīkami, tomēr, kādēļ to nedarīt arī ziemā? Laikā, kad ir iespējams redzēt to daudz savādākā gaismā, ieskautu sniega segā. Laiks bija piedzīvot un izbaudīt skatu, ko vasarā nebūtu iespējams redzēt, un tā arī notika.

Tomēr pie ieža atrodos salīdzinoši vēlu, tādēļ nebija laika izstaigāt taku gar Amatas upi no Melturu tilta līdz Skaļupes (Veclauču) tiltam, ko noteikti būs jāizdara kādā no citām reizēm, kad šeit atgriezīšos. Iespējams pat labi saplānojot laiku varētu doties aplūkot ne tikai Zvārtes ieža dabas taku, bet to paplašināt līdz pat ietekai Gaujā un to visu uztaisīt par foršu divu dienu pārgājienu.

Bet šoreiz ieskatam piedāvāšu nelielu 15 minūšu apskates pieturpunktu – Zvārtes iezi.

Zvārtes iezis Zvārtes iezis ziemā Amatas upe ziemā Zvārtes iezis apsnidzis Amatas upe Latvijā Zvārtes iezis ziemā Zvārtes iezis Amata ziemā Zvārtes iezis ziemā