Pirmajā šī ceļojuma rakstā stāstīju, ko redzēt un ko būtu noderīgi zināt, dodoties uz Krakovu Polijā un Budapeštu Ungārijā (plašāk lasi šeit).

Savukārt šajā rakstā pastāstīšu tuvāk par Slovēniju un tās pašu izslavētāko vietu – Bled ezeru, pie kura bija arī izdevība safotografēt kādam latviešu pārim kāzas, bet par to kādā citā rakstā.

Protams arī no visa ceļojuma ir sanācis neliels video ieskats.

Pirms atstājam Ungāriju, piestājām pie lielākā Centrāleiropas ezera – Balatona. Balatona ezera dienvidu krasts piedāvā lēzenu nogāzi (pretēji otrajam krastam, kas ir vairāk klinšains) un ir iespēja piestāt pie ļoti daudzām un dažādām pludmalēm. Tā kā ārā ir pāri 30 grādiem, domāts – darīts.

Balatona ezers Balatona ezers Balatona ezers

Neskatoties uz to, ka Slovēnija ir maza valsts, tā ir ļoti bagāta ar dažādām dabas ainavām, sākot no plašiem līdzenumiem, līdz pat milzīgām Alpu grēdām. Jau, iebraucot Slovēnijā, tā vien gribas piestāt pie dažādām vietām, lai uzņemtu kādu skaistu kadru vai vienkārši izbaudītu skatu.

Pirmais pieturpunkts pirms došanās uz Bled ezeru, kur dažas dienas vēlāk būs jāfotografē kāzas, ir  “Logar Valley”, kas piesaistīja ar savu unikālo aleju starp milzīgajām kalnu grēdām. Lai šeit iebrauktu ir jāšķiras no pāris eiro, bet, ierodoties agri no rīta vai vēlu vakarā, varēs iekļūt bez maksas. Mērķis šeit bija viens – palikt pa nakti, ja ne kalnos, tad vismaz pašā alejā. Ļoti lielas cerības liku uz skaidru nakti, lai varētu iegūt kādu satriecošu nakts kadru. Cerības nepiepildījās, jo debesis diemžēl bija apmākušās un pat lija. Lai vai kā, dodoties vēl kādu reizi uz Slovēniju, šī būs viena no obligātajām pieturvietām, jo tā sevī slēpj ļoti daudz un dažādas takas kalnos, neskaitāmus skatus un burvīgu atmosfēru.

Slovēnija Slovēnija Slovēnija Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley Logar Valley

Jauna diena, jauni iespaidi. Laiks doties uz Vintgar Gore, kas atrodas nieka 5km attālumā no Bled ezera. Takas garums gar upi ir 1,6km vienā virzienā, tādēļ droši var rēķināties ar vismaz 3.2km garu pastaigu. Šeit arī būs jāšķiras no jau vairāk Euro un ļoti ilga laika, kas būs jāpavada rindā pēc ieejas biļetēm. Redzot garās rindas pie kasēm, varēja nojaust, ka taka gar upi būs diez gan piebāzta ar apmeklētājiem, tā arī bija, pie tam ļoti bieži veidojās sastrēgumi. Manuprāt, labākais laiks apmeklēt šo taku ir agri no rīta, kad cilvēku masas varētu būt vismazākās, kā arī ne pašā karstākajā vasaras tūrisma sezonas laikā.  

Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go Vintgar Go

Tā kā Slovēnija ir salīdzinoši neliela – pietiek ar neilgiem braucieniem no Bled ezera, lai nokļūtu dažādos interesantos apskatos objektos, tika nolemts doties nelielā vakara izbraucienā (~25min) uz Jasna ezeru (Nejaukt ar Slovākijas slēpošanas kūrortu Jasnu), kas atrodas Kranjska Gora.

jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia jasna lake slovenia

Pēdējo dienu pirms kāzu fotografēšanas ir izmantojām lietderīgi un devāmies dziļāk lielajos kalnos – uz “Slemenova spica” kalnu pļavu, kas skaitās viena no skaistākajām vietām visā “Julian Alps” reģionā. Šeit bija iespēja ne tikai izbaudīt lielisku skatu uz Alpiem, bet arī iepazīties ar aitu ganāmpulku, kas ganās milzīgajā pļavā takas galapunktā. Ceļš līdz “Slemenova spica” nebūs īpaši grūts un sarežģīts, bet savas 2-3h noteikti prasīs, bet tā jau ir kā neliela pastaiga ar lieliskiem skatiem. Ja paveiksies, tad arī būs iespēja pabūt virs mākoņiem, kas ir tik neatkārtojami un liek gribēt tur atgriezties vēl un vēl. Kā jau kalnos, laiks var mainīties ļoti ātri, tā arī šajā reizē, brīžiem lija, tad spīdēja saule un beigās jau bijām ieskauti biezā miglā, vai precīzāk mākoņos, kas laižas no kalna lejā uz tuvējo ieplaku.

Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica Slemenova spica