Latgales kāzas vienmēr mani ir spējušas pārsteigt un savaldzināt ar kaut ko savu. Tā notika arī šoreiz, kad ieraudzīju skaisti atjaunotu muižu, izbraucu ar kuteri daļējas vētras laikā un protams patīkamās dāvanas viesiem no jaunā pāra.

Ja kādam jaunajam pārim ir vēlēšanās ģerbšanās procesu noorganizēt netālu no laulību ceremonijas vietas Latgalē, tad noteikti varu ieteikt Lūznavas muižu https://www.luznavasmuiza.lv/ . Muiža tika atvērta apmeklētājiem tikai 2015. gada sākumā pēc vairāku gadu rekonstrukcijas. Savukārt mužas vēsture stiepjas jau 1905. gadā. Laikā no 2015. gada Lūznavas muiža jau paspējusi uzņemt vairākus kāzu pārus.

Apskatot muižas telpas, kļūst skaidrs, kādēļ šo vietu sāk iecienīt arvien vairāk pāru, lai te noorganizētu gan jaunā pāra ģērbšanās procesu, gan arī pašu kāzu ceremoniju.

Pēc lieliski aizvadītas kāzu ceremonijas brīvā dabā bija arī laiks izbaudīt muižas parku, pēc kura vairs tālu nebija jāgaida izbrauciens ar kuteri Rāznas ezerā.

Lai gan pūta diez gan stiprs vējš un, skatoties Rāznas ezera tālēs, varēja redzēt, ka daudzās vietās līst, tas mūs nespēja apturēt, lai nedaudz pavizinātos ar kuteri. Šis brauciens noteikti man paliks atmiņā, jo brīžiem likās, ka no tādas mētašanas, kad tika uzņemts ātrums, lai celtos virs ūdens, varēja ļoti viegli izkrist, kas gan nebūtu ļoti jautri ne man, ne tehnikai, kurai vēl priekšā bija viesu nama pasākuma fotografēšana.

Vienmēr patīkami, kad jaunais pāris ir izdomājis kaut ko īpašu savās kāzās un man visdziļāk atmiņā ir iespiedušās mazās dāvaniņas katram no kāzu viesiem. Tās bija mazas zeķītes uz katra viesa gultas malas.