Iemesli, kādēļ doties uz Ķemeru purva taku, katram var būt savi. Kādam tā būs pastaiga brīvā dabā, citam jaunas vietas apzināšana, bet mums tā izvērtās kā kārtējais interesantais piedzīvojums ar mēģinājumu atslēgties no ārpasaules, lai izbaudītu dabas un nakts burvību. Jāpiemin tas, ka tālajā 2013. gadā biju devies pirmo reizi aplūkot Ķemeru purvu https://www.sanhajietis.com/blog/kemeru-nacionalais-parks-no-cita-skatu-punkta/ no tās reizes iekšās bija neliels dzinulis to apmeklēt nakts laikā, kas šoreiz arī izdevās.

Tā kā nesenā pieredze, pavadot kādu laiku Norvēģijā, izvērtās par ļoti lielisku nodarbi (Norvēģija, iekļaujoties 70 eiro robežās https://www.sanhajietis.com/blog/norvegija-preikestolen-ieklaujoties-70-eiro-robezas/), tad nebija šaubu, ka Latvijas purvā pavadītā nakts neliks vilties! Un tā arī bija!

Tā vien liekas, ka mums patīk kaut kas interesants un daudziem citiem nekomfortabls. Pirms neilga laika purvā bija lijis un apkārt vēl bija jūtams dzestrs mitrums. Ķemeru skatu torņa dēļi bija “patīkami” mitri. Lētais apakšmatracis no Depo kārtējo reizi nepildīja savu funkciju.. Atgādinājums pašam sev un daudziem citiem – vajag tikt pie kārtīga apakšmatrača, zinu, ka tas ir dārgi, bet tomēr, vienreiz ieguldoties, atkritīs daudz citu problēmu! Tomēr sūdzēties nevar, jo mērķis bija izbaudīt Ķemeru purva taku naktī un cerams arī uzņemt kādu skaistu fotogrāfiju. Apstrādājot fotogrāfijas, bija skaidrs, ka mērķis ir sasniegts, jo daudzas, manuprāt, apspoguļo tā brīža sajūtas, dzestrumu un gaismu, kas tajā mirklī valdīja Ķemeru purvā.

Ķemeru purva īsais piedzīvojums kalpoja arī kā neliels iesildīšanās pasākums ļoti strauji tuvojošajai Polijas Zakapones ceļojuma tūrei, kura nevarēja iztikt bez kārtējiem piedzīvojumiem, kurus vēl ilgi atcerēsimies, bet par to plašāk varēs izlasīt drīzumā.