Diemžēl vai arī par laimi šoreiz nebija tā reize, kad GPS ierīce nezināmā kārtā būtu kļūdījusies un nejauši aizvedusi uz Lietuvu vai uz kādu no šīs valsts apskates objektiem. Šoreiz tā bija apzināta rīcība, kura nelielu 100% farmaceitu bariņu (ar vienu viltus farmaceitu – laikam jau mani) aizveda līdz Kauņai, vienai no Lietuvas lielākajām pilsētām. Savādākas nedēļas nogales iniciators bija viens no farmaceitiem, kurš vēlējās savus dubultos svētkus (dzimšanas, kā arī vārda dienas svinības) pavadīt draugu kompānijā Lietuvā – Kauņā.

Atbraucot vēlā vakara stundā, bija iespēja iepazīt nakts dzīvi Kauņā, kuras lielākās ielas sāka pildīties ar rudens miglu. Iepazīstot vecpilsētu, varēja justies kā mājās, jo it viss – bruģētas un šauras ieliņas, cilvēku plūsmas, mūzikas skaņas – ļoti atgādināja nakts dzīvi Vecrīgā. Nedrīkst piemirst arī naktsmītni, jo tā nebija no parastākajām!

Arī dienā Kauņa bija dzīvības pilna, tikām pie iespējas aplūkot Porsche sacensības, kā arī vismaz 10 minūtes varējām vērot, kā gar acīm pazib dažādākie motocikli, motorolleri un kvadracikli, kuru vadītāji svinēja sezonas noslēgumu.

Neskaitot Kauņas pilsētu un milzīgo Akropoles tirdzniecības centru, kuru solās uzcelt arī kādu dienu Latvijā (tā vismaz sola), bija iespēja apmeklēt arī “Trakai castle” jeb Trakai pils. Šī pils radīja līdzīgu sajūtu kā Sigulda. Proti, ja Latvijā rudens laikā daudzi dodas uz apburošo Siguldu, tad Lietuvā, vismaz pēc cilvēku masām spriežot, kā arī milzīgā ķīniešu bariņa, visi dodas uz Trakai pili. Trakai pils apkārtne līdzīgi kā Siguldā ir ļoti garas pastaigu takas. Takas, kuras ved ne tikai apkārt pilij, bet arī lielajam ezeram, uz kura vienas salas atrodas pils. Varu ieteikt kādam velotūristam apceļot šo vietu, jo viennozīmīgi pie šīs pils būs patīkams izbrauciens apkārt ezeram, kā arī patīkama maltīte kādā no vietējiem restorāniem. Nedaudz pārsteidza arī šo pilsētas iedzīvotāju attapība, jo tā kā tā ir apskates vērta pilsēta un tūristu ar automašīnām netrūkst, bet trūkst autostāvietu, tad kādēļ gan par pāris litiem neuztaisīt savu pagalmu par autostāvietu? Plašāka informācija  http://www.trakai-visit.lt/en/museums