Ceļa posmā Līvāni – Preiļi, jau ilgu jo ilgu laiku manu uzmanību piesaistīja kāds ozols. Koks, kurš sev uzmanību spēja piesaistīt ar tā labo atrašanās vietu visa veida fotogrāfijām, īpaši nakts fotogrāfijām. Viens no lielākajiem plusiem ir tas, ka ozols atrodas tālu no pilsētas, kas samazina gaismas piesārņojuma jūtamību nakts fotogrāfijā no tuvējiem apgaismes punktiem. Otrs milzīgs pluss, ka tas aug pļavā, kas tikai pastiprina uzmanību un vēlmi šo koku nofotografēt. Nedrīkst nepieminēt arī tā fotogēnisko kuplumu.

26. decembra nakts beidzot bija piemērota tam, lai, nakts tumsas ieskauts, varētu doties uzņemt kādu fotogrāfiju. Neskaitot ielūšanu ledū un šļūkšanu uz vēdera pāri ledum, kurā pirms tam ielūzu, nekas cits mani nespēja apturēt, lai uzņemtu šīs pāris ozola fotogrāfijas.

Pieņemu, ka šo ozolu ir redzējis katrs šoferis vai pasažieris, kurš ir biežāk manāms šajā ceļa posmā. Iespējams, ka arī kādā agrā rudens rītā, kad to vajadzētu ieskaut biezai miglai. Nešaubos, ka tādā laikā šis ozols izskatītos vēl iespaidīgāks. Tomēr šoreiz varu piedāvāt aplūkot tikai pirmo mēģinājumu šo koku iekļaut kādā astro fotogrāfijā.

zvaigznes-1 zvaigznes-2 zvaigznes-3 zvaigznes-4 zvaigznes-5 zvaigznes-6