Ne vienmēr, lai atslēgtos no darba lietām vajadzīgs nedēļas atvaļinājums. Pilnīgi pietiek ar divu dienu nedēļas nogali, apskatot kādu neiepazītu Latvijas nostūri. Šoreiz kā centrālais galamērķis bija Valmiera, par kuras ainaviskumu biju dzirdējis tikai no citiem, bet pašam nebija sanācis izstaigāt šo pilsētu un izbaudīt dabas tuvumu. Tas tiešām ir neatkārtojami, ka pietiek tikai ar dažām minūtēm, lai no pilsētas attaptos uz meža takas pie Gaujas.

Iebraucot Valmierā salīdzinoši agri no rīta, nebiju gaidījis tik piepildītu pilsētu – iedzīvotāji un tūristi jau bija modušies. Ļoti patīkami pārsteidza Valmieras Tūrisma un informācijas centrs, kurā tikām iepazīstināti ar apskates vietām pilsētā un apkārtnē – tik sakopts, mūsdienīgs un bukletiem piepildīts! Lai pastaigas pa Valmieru būtu interesantākas un pamācošākas, te ir izveidots bez maksas audio gids – piezvani uz kartē norādīto numuru, izvēlies ar cipariem atzīmēto objektu un noklausies faktus par šo vietu – lieliski!

Nākamās dienas pirmā apskates vieta bija turpat netālu esoša Dikļu estrāde, ar kuru kādā no “Adreses” sērijām bija iepazīstinājis Mārtiņš Ķibilds, radot interesi noteikti apmeklēt šo vietu. Agrā rīta stundā tā tiešām ir maģiska. Vieglā miglā tītā estrāde, kas ir nevainojami iekļāvusies parka ainavā. Tālākais apskates objekts gan nebija tiem, kam bail sasmērēties 😀 Puerezera dabas takas zīme tika atrasta, taču no takas ne miņas, tikai pārrakts meliorācijas grāvis, no kura apkārt izmētāta zeme un koku saknes..un tālāk nestabils dēlis pāri šim grāvim, kur tad beidzot var redzēt takas iezīmes. Cerams, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un taka padarīta pieejama.

Brūnās norādes uz apskates objektiem, dod iespēju apskatīt iepriekš nepiefiksētās vietas, tādas šoreiz izrādījās – Kājinieku tilts pār Salacu un turpat netālu esošās Sarkanās klintis, kas būtu lieliska atpūtas un nakšņošanas vieta kādā laivu braucienā. Galvenais ir piefiksēt, kas katram šķiet interesants un nebaidīties nedaudz nobīdīties no ceļojuma grafika, pievienojot neparedzētu apskates vietu. Kā noslēdzošais izbrauciena galamērķis bija Ainažu Ziemeļu mols, kas ieiet jūrā. Tā kā turpat jau ir arī Igaunijas robeža, pirms doties mājup, izmantojām iespēju aiziet kājām uz Igauniju. 😊

Valmieras strūklaka Valmieras strūklaka Gauja Valmieras Hanza mājas Valmieras muiža Rātes vārti Valmieras jājēju tilts Valmieras jājēju tilts Valmieras jājēju tilts Valmiera Gauja un Valmiera Gauja un Valmiera Valmieras siluets Valmiera naktī Valmiera naktī Valmiera naktī Valmiera naktī Dikļu estrāde Dikļu estrāde Dikļu estrāde Puerezera dabas takas zīme Puerezera dabas takas zīme Puerezera dabas taka Puerezera dabas taka Puerezera dabas taka Puerezera dabas taka Puerezera dabas taka Tilts pāri Salacai Sarkanās klintis pie Salacas Sarkanās klintis pie Salacas Sarkanās klintis pie Salacas Sarkanās klintis pie Salacas Sarkanās klintis pie Salacas Ainažu Ziemeļu mols Ainažu Ziemeļu mols Ainažu Ziemeļu mols Ainažu Ziemeļu mols no putna lidojuma Ainažu Ziemeļu mols no putna lidojuma Ainažu Ziemeļu mols no putna lidojuma Ainažu Ziemeļu mols no putna lidojuma Ērgļu klintis Ērgļu klintis Ērgļu klintis Ērgļu klintis Ērgļu klintis saulrietā