Gauja ir viena no skaistākajām upēm Latvijā, un ir daudz veidu, kā to izbaudīt. Viens no populārākajiem veidiem ir doties pārgājienā pa Gaujas Nacionālo parku.

Šajā bloga rakstā es aprakstīšu savu pieredzi pārgājienā no Siguldas līdz Svētku laukumam. Maršruts ir aptuveni 15 kilometrus garš un ietver daudzas skaistas vietas, tostarp Krimuldas pili, Mednieku namiņu, Velna klintis un Ķeizerkrastu.

Pārgājiens sākas pie Siguldas tilta pāri Gaujai. No šejienes varat doties uz Krimuldas pili, kas atrodas aptuveni 1 kilometra attālumā.

Krimuldas pils ir viduslaiku pils, kas celta 13. gadsimtā. Tā ir viena no labāk saglabātajām viduslaiku pilīm Latvijā. Pils ir atvērta apmeklētājiem, un tajā ir izstāde par pils vēsturi.

No Krimuldas pils varat doties uz Krimuldas muižu, kas atrodas aptuveni 1 kilometra attālumā. Muižā ir atvērta muzeja izstāde, kurā var uzzināt par muižas vēsturi un kultūru.

No Krimuldas muižas varat doties uz Mednieku namiņu, kas atrodas aptuveni 2 kilometru attālumā. Mednieku namiņš ir 19. gadsimta ēka, kas atrodas Gaujas krastā. No šejienes paveras skaists skats uz upi un apkārtējiem mežiem.

No Mednieku namiņa varat doties uz Velna klintīm un velna alu, kas atrodas aptuveni 1 kilometra attālumā. Velna klintis ir stāvas klintis, kas atrodas Gaujas krastā. Velna ala ir neliela ala, kas atrodas klintīs.

No Velna klintīm varat doties uz Ķeizerskatu un Ķeizerkrēslu, kas atrodas aptuveni 2 kilometru attālumā. Ķeizerskats ir skaists skats uz Gauju, kas tika nosaukts par godu Krievijas imperatoram Aleksandram II, kurš apmeklēja šo vietu 1872. gadā. Ķeizerkrēsls ir akmens krēsls, kas tika uzcelts 19. gadsimtā.

Pārgājiens beidzas pie Svētku laukuma, kas atrodas Siguldā. Svētku laukums ir liels parks, kas atrodas Gaujas krastā. Laukumā ir daudz dažādu atrakciju, tostarp kafejnīcas, restorāni, veikali un bērnu rotaļlaukumi.

Kopumā pārgājiens gar Gauju bija ļoti jauks un relaksējošs. Iesaku to ikvienam, kurš vēlas izbaudīt skaisto Gaujas Nacionālo parku.

Daži padomi pārgājienam

  • Izvēlieties piemērotu apģērbu un apavus. Pārgājiens ir aptuveni 15 kilometrus garš, tāpēc jums būs nepieciešams ērts apģērbs un apavi.
  • Ieņemiet līdzi ūdeni un uzkodas. Pārgājiens var būt nogurdinošs, tāpēc ir svarīgi ieņemt līdzi ūdeni un uzkodas, lai uzturētu enerģijas līmeni.