Nav noslēpums, ka mūzikas festivālos ir iespējams iepazīties ar personu, ar kuru nodzīvot atlikušo dzīvi. Tas notika arī vienā no Positivus mūzikas festivāliem, kad viena latvju dāma iepazinās ar brašu igauņu puisi. Ne cik ilgs laiks nepagāja, kad abi nolēma posties kāzām pilsētā, kura abus vienojusi – Salacgrīvā.  Iepazīšanās stāsts pats par sevi ir tā vērts, jo tajā lomu spēlē gan līgavas draudzene, gan līgavaiņa draugs, kuri jau jaunā pāra kāzu dienā ir vedējmātes un vedējtēva lomā. Par laimi Romets nepadevās un viss izvērtās tā, kā būtu jānotiek.

Kāzu dienas sākums jau pats par sevi bija nedaudz neierasts, jo galvu nepameta doma, ka līgavainis kāzu dienas sākumā nemaz neatrodas Latvijā, viņš kopā ar vedējtēvu uz Salacgrīvas Lielsalacas evaņģēliski luterisko baznīcu devās no Igaunijas, kurā, kā jau noprotat, arī būs pirmā pāra satikšanās reize kāzu dienā.

Pēc kāzu ceremonijas bija iespēja vairāk iepazīt apkārtni, fotografējot jauno pāri un iemācoties arī pateikt kādu vārdu igauniski. Tādēļ, ja tuvojas nakts, zinu, ka jāsaka “eūū” (ar izteiksmi, tā kā vēloties pievērst uzmanību, uzrunāt) – tas apzīmēs nakti. 🙂

Tā kā jau var noprast, ja jau Salacgrīvā, kur tiek rīkots Positivus festivāls, abi iepazinās, tad arī viesu namam ir jābūt tepat netālu. Jau dienas laikā radās sajūta, ka viesu namā ir paredzēts, kas īpašs un tā arī bija. Varbūt kādam tā bija kāzām par godu uzceltā 300 kvadrātmetru baltā telts, kas lieliski iederējās kāzu kopējā noskaņā, bet varbūt nepārspējamie mūziķi vai kāzu vadītājs, kas viesus izklaidēja gan latviešu, gan igauņu valodā.

Man noteikti kārtīgi atmiņā iespiedās muzikanti, tik kvalitatīvi un ne jau vienkārši grupas, bet Igaunijā plaši pazīstami un ar Eirovīzijas pieredzi. Trīs seti paiet nemanot, izbaudot lielisko atmosfēru un mūzikas skanējumu.

Ar šo pāri vēlreiz sastapos pēc diviem gadiem, kad uztaisījām nelielu fotosesiju Ķīpsalā uz lieliskā Rīgas panorāmas fona. Plašāk par šo fotosesiju lasi -> https://www.sanhajietis.com/blog/kipsalas-fotosesija/

Pašam vai neticas, ka jau pagājis tik daudz laika.