Palikušas pēdējās aukstās dienas, pirms Latviju piemeklēs siltākas gaisa masas, kas pamazām sāks kausēt sniegu, kas apsedzis daždažādās Latvijas dabas takas, tādēļ lieki nav ko kavēties un jāskrien izbaudīt kāda dabas taka, kamēr tā vēl ir pārklāta ar sniega segu.

Šajā reizē izvēlēta daudziem tik populārā, bet citiem nemaz nezināmā Braslas dabas taka, kas iesācējiem ziemas laikā īsti nebūs piemērota, ņemot vērā lielos kāpumus un kritumus, kas vietām taku ir padarījuši par garu slidkalniņu.

Gar Braslas upi plānoju pārgājienu jau vasarā, bet kā vienmēr viss iegrozās savādāk. Tomēr, lai vai kā tur nebūtu, šoreiz mērķis nav noiet taku līdz ietekai Gaujā, bet tikai nelielu posmu, par pamatu ņemot “dotiesdaba.lv” piedāvāto maršrutu, kas precīzāk atrodams šeit. (Tur atradīsiet arī GPX maršruta karti, ko var ērti ielādēt mobilās iekārtas navigācijā, tā tika izmantota arī šajā reizē). Maršrutu nedaudz pielāgoju savām vēlmēm un kā sākumpunktu izvēlos nelielo hesu. Ja skatās uz “dotiesdaba.lv” izveidoto maršrutu, tad astotnieka apakšējā daļā. Iesaku ierasties agri, lai atrastu labāko vietu savai automašīnai.

Kopumā maršruts nav ilgs, jo takā tika pavadītas trīs stundas, kas ietvēra tējas, fotografēšanas un atpūtas pauzes. Ja gājiens gar upi ir izaicinošs stāvo kāpumu un kritumu dēļ, tad pārējais ceļa posms caur mežu ir nedaudz viendabīgs, taču sniega sega to nedaudz sarežģī. Kā alternatīvu varētu ieteikt doties gar upi uz priekšu vēl pārsimts metrus, lai maksimāli ilgāk paietu gar Braslu, un atpakaļ doties pa to pašu maršrutu. Ejot pa taku, vietām var piefiksēt atzīmes uz koku stumbriem, tomēr daudz kur tās ir tik ļoti pabalējušas vai pazudušas, ka ir salīdzinoši vienkārši tās palaist garām.

Zemāk piedāvāju ieskatīties spilgtākajos kadros no pārgājiena dienas.