Netālu no Ērgļiem slēpjas Akmeņupītes ūdenskritums, kas ir neliela, bet iespaidīga Ogres upes pieteka. Nieka 70 metru garā posmā Akmeņupītes kritums sasniedz iespaidīgus 10 metrus. Upes gultne ir pildīta ar lielākiem un mazākiem akmeņiem un bagātīgu sūnu floru, ko šobrīd ziemas laikā ļoti neredzēsi. Šo vietu iesaku apmeklēt pēc bagātīgām lietavām vai atkušņa laikā, kad augstais ūdens līmenis to padara vēl iespaidīgāku.

Līdz ūdenskritumam var nonākt vairākos veidos, bet pats vienkāršākais ir sekot norādēm, kas sākas netālu no Ērgļu viduslaiku pils teritorijas (X veida krustojums), vai arī Google kartē ievadīt šīs koordinātas 56.87415609863643, 25.601349424922248, kas palīdzēs nokļūt līdz publiskajai stāvvietai. No šīs vietas atliek vien sekot norādēm, vai vienkārši pa ceļu doties uz priekšu upes virzienā, lai pēc kādiem 3km nonāktu līdz finišam – Akmeņupītes ūdenskritumam. Kā jau īsta meža taka, tā nebūs ļoti iestaigāta, bet aizmaldīties nekur nevar, jo atliek vien sekot norādēm, kas vedīs pa šaurākām un platākām meža takām un ceļiem.

Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums Akmenupites udenskritums